Blogia

LECTUBLOGBATX

viatge a brasil

viatge a brasil

Hola! Jo sóc Mohamed Ait ahou i faig un treball de classe  on conte un viatje que faré en el futur, o no.

 Aquest treball el faig jo sol i el faré de 5 dies amb fotos dels llocs que visitaré, també algun vídeo si el puc posar. Ací pose una foto per adelantat.

Dia mes bona de la meu vida

Dia més bo de la meua vida

Quan jo era petita als huit anys,jo vaig anar amb la meua mare i amb el meu pare a Bucarest, he vist el grup O-Zone en un sala de concerts,després de concert he parlat amb ells i he demanat un autògraf i el tinc jo ara.

Crina

ELS VIATGES DELS NOSTRES SOMNIS

Els alumnes de 2ESOB estan dissenyant el viatges dels seus somnis, i en un termini de quinze dies podreu llegir-los en aquesta secció. Esperem que siguen molt interessants i que ens donen bones idees per a les futures vacances. Molts ànims en la realització del treball!!

XICS DE BUCAREST

XICS DE BUCAREST

En Bucarest són xics  i  xiques  que no tenen casa, ni que menjar 

I la seua mare i el seu pare no estan amb ells  i treballen per a menjar.  Treballen en netejar  els cotxes  per a sobreviure.

En Bucarest tenim  6 equips de futbol com.

DINAMO BOCAREST, RAPID, STEAUA, FARUL , NATIONAL  DE BUCAREST UNIVESITATEA DE CRAIOVA.

Crec que en  Bucarest shi ha molts  xiquets com estos  fora de sa casa i de la seua família  que els vol  més que a tots  perquè esta és la seua  família.

Bucarest es una societat  molt bona i té molts xics com estos.

I ara fa molt  de fred en Romania i aquestos xiquets no tenen casa  i crec que tenen molt de fred.

 

Romania

Romania

Iasi és una ciutat on hi ha molts castells històrics i homes molts bons. Iasi és molt guai perquè és un lloc de relax i amb molts boscos. Té moltes esglesies i homes que creuen en Déu. És una cosa que no pots oblidar perquè és molt bonic quan és hivern tots els boscos són coberts de neu i les carreteres també. Quan és Nadal és meravellós. Tots els homes ixen al carrer per veure les festes. Té un castell que es plena amb moltes llums. Quan s’acaba Nadal vé la Pasqua i aleshores és molt guai perquè també són festes molt boniques perquè venen el conillets i és guai perquè me sent menuda. Adéu ha segut un plaer parlar de la meua ciutat.

                                                                                         Pucioasa

Pucioasa és un poble molt bonic. Mira aquesta imatge i te n’adonaràs. Tots els homes són benvinguts. L´aigua és molt cristalina quan ve de la muntanya. L’aire és pur. També té un equip de futbol , que està en la divisió C. Han canviat l’entrenador fa tres mesos. Els xics són molt feliços per viure en aquest poble. També tenim una piscina en el poble que és molt bonica i que també està coberta. Els ciutadants del poble van cada dia a banyar-se en la piscina cuberta , perquè els agrada molt. Passejar amb la bicicleta és molt habitual o siga, que hi ha un horari amb l’hora que han d’arribar  amb les bicicletes.

'La lectura i la vida', d'Emili Teixidor

'La lectura i la vida', d'Emili Teixidor

'AVUI CRITICO JO' és l'espai a través del qual tots podeu exercir de crítics literaris de manera pública, tot i que en format sintètic, això sí. Cada setmana us proposarem un títol i publicarem al suplement 'Cultura' una selecció dels comentaris que ens envieu via web. És l'hora de dir la vostra.

Quins passos has de seguir per opinar sobre el llibre que et proposa el suplement 'CULTURA'?

1. Per opinar, introdueix el teu comentari en el mòdul L'opinió del lector.
2. Se't demanarà un nom d'usuari i que repeteixis en majúscules la combinació de 6 lletres i xifres que t'apareixerà.
3. Clica a Enviar opinió un cop hagis redactat la teva crítica del llibre (d'un màxim de 500 caracters) i introduït les lletres i xifres de la imatge.
4. Una selecció de les opinions es publicarà els dijous en el suplement 'CULTURA' que trobaràs als quioscos juntament amb l'AVUI.
5. Si coneixeu algú a qui pugui interessar participar en l'AVUI CRITICO JO, podeu enviar-li aquesta pàgina clicant a la icona del sobre o bé enviant-li l'URL d'aquest article.

Denegat el codi lingüístic 'val' promogut per entitats secesionistes valencianes

La unitat de la llengua catalana ha estat refermada per un organisme competent com Sil Internacional, entitat que gestiona els codis ISO que fan referència a les llengües del món, en refusar la proposta de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana de crear un codi ISO 'val' diferent del 'ca' que identifica la llengua catalana.
La unitat de la llengua catalana ha estat refermada per un organisme competent com Sil Internacional, entitat que gestiona els codis ISO que fan referència a les llengües del món, en refusar la proposta de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana i altres entitats de crear un codi ISO 'val' diferent del 'ca' que identifica la llengua catalana. Aquesta proposta pretenia formalitzar el secessionisme bibliogràfic que fins no fa gaire aplicava la Biblioteca Nacional espanyola, que diferenciava els llibres escrits en les variants catalana i valenciana, metodologia no oficial que encara aplica l'Agència Espanyola de l'ISBN.

Sil Internacional ha refusat la proposta adduint raonaments que inclouen diverses sentències jurídiques que reconeixen la unitat de la llengua catalana així com el dictamen de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua en el mateix sentit.www.avui.cat

Mohamed El Goumy

Hola! Em diuen Mohamed. Tinc 13 anys. Visc a Sant Joan de Moró però vaig néixer a Tazarine, un poble del Marroc. Fa 5 mesos que visc a Espanya. Vaig vindre amb vaixell i amb cotxe. Estic estudiant en l´institut Ximén d´Urrea de L´Alcora.

Naima Oumadine

Hola ! Bon dia! Em dic Naima. Sòc la segona de set germans, tinc désset anys. Vaig nàixer a Zagora és una ciutat del Marroc. Sòc  marroquina. Abans estava al Marroc i ara fa un any i un mes que visc a Espanya. A mi m'agrada estudiar i aprende. Adéu, fins una altra!

PRESENTACIÓ

 

Hola sòc Zahra. Tinc 15 anys. Vaig nàixer a  Tazarin.  Fa  un any i un mes  que  estic  a  Espanya  però sòc marroquina. A mi m'agrada llegir i estudiar els llibres de valencià i treballe quan acabe d'estudiar.

Sòc una xica poc guapa, ni alta ni baixa. 

 

 

JOSEP EDO PEÑARROCHA

JOSEP EDO PEÑARROCHA

Hola sòc Josep Edo Peñarrocha nascut a Sat Joan de Moró. Tinc 13 anys, els cumplisc el vint-i-nou de març.Sant Joan de Moró està situat a la Comunitat Valenciana a la província de Castelló.Vaig a 2n d'ESO de l'institut "IES XIMEN D'URREA" Sòc prou alt, massís i els cabells negres.M'agrada el futbol la caçera el tenis el frontenis i nadar. Jo tinc molts amics els quals també estan en aquesta pàgina.M'agrada tot tipus de menjars, el que més la pizza i els espaguetis, també m'agrada el dolç i el salat però més el dolç. ! ESTE SÒC JO ¡

QUI SÒC?

¿qui sòc?

Sòc Mohamed Ait Rahou, tinc 13 anys i vaig a 2n de ESO. Sòc marroqui i visc a Sant Joan de Moró he passat cinc anys en Espanya. Sòc prou alt, tinc el pèl ì els ulls de color negre. M'agraden els esports i també parlar amb els amics. Els meus plats favorits son cuscús i chavakia que són uns plats típics del Marroc. Les meues assignatures favorites són Matemàtiques, valencià, E.F. i alternativa però tampoc sòc molt bon estudiant.  Ara ja em coneixeu prou així que adéu!.

Entre limones

Entre limones

Un irresistible libro que muestra la cara amable de un país donde lo que puede ser inverosímil para un extranjero, no es más que un día cualquiera para otros.

No es un libro de viajes de un inglés a España, es mucho más que eso, es literatura de excelente calidad en español, es humor y ternura, fina ironía sostenida en todo el libro, una lectura inolvidable y sobre todo una forma de ver la vida clara que ofrece al lector muchas posibilidades para contrastar e incluso analizar su vida.

La presentació de Diego Navarro.

La presentació de Diego Navarro.

          Chulo  Hello, my name is Diego Navarro. I live in Castellón (Spain). I am 13 years old. My sister's name is  Bea and my mother's and my father's name is Luïsa and Agustín. I am ethusiast to hunting and football.I   am intelligent and attractive and I am always happy. I'm studing in I.E.S Ximén d'Urrea (Alcora). I don't like golf and read. My favourite food is pizza and meat.   

LA PRESENTACIÓ DE JORGE

HOLA!!!!

El meu nom és Jorge. Sòc de Sant Joan de Moró. Tinc 13 anys, al juny faré 14, i sòc estudiant a l'institut d'ensenyança secundària Ximén d'Urrea, estic donant 2n d'ESO. També sòc alumne al conservatori de Música de Castelló de la Plana anomenat Mastre Tàrrega. Sòc prou alt, no molt però tampoc sòc baixet, ros i amb els ulls blaus. M'agrada la música i els videojocs i no m'agraden els deures, bé de valencia sí.

El blog de Nayhara

ChuloHola!! Jo em dic Nayhara sòc de un poble que es diu Sant Joan de Moró (Espanya), tinc 13 anys.

El que millor se'm dona és ballar, esports, animals etc.

M'agrada ballar, conèixer gent nova, la música (Tokio Hotel, Regeaton etc).

De major m'agradaria ser veterinària per la pasió que tinc pels animals!

Jo físicament soc rossa, amb els ulls marrons, alta i prima.Burla

El meu caràcter es tímid, un poquet negatiu, alegre, i les meues amigues me consideren simpàtica!

Aixina sòc jo espere que em deixeu molts comentaris gràcies per llegir el meu blog Adéuuuu!!!  b77!!Beso

IOSUB CRINA

 

 

Hola

Em dic Crina, tinc 13 anys sòc de Romania.Visc en L'Alcora. Sòc un poc guapa, tinc els ulls marrons, el meu cabell és curt. La meua afició és còrrer. M'agrada fer judo, no m'agrada el futbol. La meua vida és molt complicada.


MIREL

HOLA 

Em dic Mirel tinc 13 anys. Vaig nàixer en Cluj (Romania) en l’any 1994. Sòc alt, tinc els ulls de color marró, tinc els cabells un poquet llargs. Jo he vingut ací per un problema que va tindre ma mare però també pels diners. Per a mi quan vaig arribar va ser un dia meravellós. M ´agradava molt i per això he decidit quedar-me ací.Ara visc en L ´ Alcora i estic molt content.Gràcies per llegir la meva història.

DORIN

                                                     

  Hola!! 

Em dic Dorin. Sòc de Romania. Tinc 13 anys. Vaig nàixer a Pucioasa. Tinc el cabell negre, els ulls són marrons, sòc molt alt i optimista. M’agrada la pizza. La meua mare va venir la primera aquí, a Espanya, en 2003, desprès, el meu pare en 2005 i ara jo en 2007. M`agrada molt estar ací. Tot és molt bonic. M’agrada molt el futbol i també el bàsquet. Vull ser un gran futbolista del Barça.